Nieuwsbericht: 2010 - Strafrechtswinkel opent in oktober haar deuren in Amsterdam
(Categorie: Rechtswinkels)
Geplaatst door bzz
maandag 18 april 2011 - 19:52:24

Strafrechtswinkel opent deuren in Amsterdam

Tot oktober 2010 kende Amsterdam acht rechts- en wetwinkels die met hun juridische dienstverlening uitstekend werk verrichten voor de burger die met een juridische vraag of probleem zit.

Deze rechtswinkels beperken zich met name tot het civiele recht en belastingzaken. Juridisch advies op specifiek het gebied van straf- en bestuursrecht was nog geen algemeen verschijnsel in de regionale gratis juridische dienstverlening. In oktober 2010 is hier echter verandering in gekomen met de oprichting van de negende rechtswinkel van Amsterdam, de Stichting Strafrechtswinkel Amsterdam. De oprichters van de SSWA pogen met de realisatie van een rechtswinkel die gespecialiseerd is in het straf- en bestuursrecht de leemte in de kosteloze rechtshulp op te vullen.

De Stichting Strafrechtswinkel Amsterdam heeft studenten en professionals in dienst die op vrijwillige basis tijdens een wekelijks inloopspreekuur de vragen van de cliƫnt op het gebied van het straf- en bestuursrecht proberen beantwoorden. Ook procesvertegenwoordiging wordt niet geschuwd.

De SSWA probeert met haar werk de sociale advocatuur te ontlasten en de burger toegang te verlenen tot een gespecialiseerd instituut zonder dat daar kosten aan verbonden zijn.

(Bron: SSWA)


Dit nieuwsbericht is van Platform Rechtswinkels Nederland
( http://platformrechtswinkels.nl/news.php?extend.15 )